SE : Stor svensk återförsäljare blir ny Bredal-återförsäljare : Satsar exklusivt på Bredals kalk- och gödningsspridare

Från den 15:e augusti är Gunnars Maskiner AB, med huvudkontor i Åsarp, ny svensk återförsäljare av Bredals breda program av kalk- och gödningsspridare. Gunnars Maskiner har sju anläggningar, som täcker Västra Götaland, med Göteborg i väster  och området mellan Vänern och Vättern i öster. Det är detta område som avtalet omfattar.

Hos Gunnars Maskiner, som är en av Sveriges största John Deere-återförsäljare, har man länge sökt efter ett starkt varumärke av kalk- och gödningsspridare, som passar in i deras strategi med fokus på det digitala och uppkopplade lantbruket.

Gunnars Maskiner arbetar enbart med några få nyckelleverantörer, och inom kalk- och gödningsspridare blir Bredal ensam samarbetspartner.

- Bredal fyller ett glapp i vårt sortiment, och så passar de fantastiskt bra in i vårt program av John Deere-traktorer. Vi har många lojala kunder, och de har tryckt på för att vi skulle ta in Bredal i sortimentet, säger Jan-Erik Hovlin, försäljningschef hos Gunnars Maskiner AB.

Enligt Jan-Erik Hovlin fungerar Bredals spridarprogram med Isobus-uppkoppling riktigt bra med John Deere-traktorernas GPS-system, och så har han hört mycket positivt från återförsäljarkollegor, som redan säljer Bredal i Sverige.

- Gunnars Maskiner är den idealiska samarbetspartnern för oss. De vänder sig till ledande lantbrukare, som vill ha högsta precision och en kvalitet som håller för intensiv användning, säger Jacob Bangsgaard, försäljningsansvarig för Norden hos Bredal A/S.

Enligt Jacob Bangsgaard är det ett genombrott i Västra Götaland. Det är ett viktigt lantbruksområde i Sverige, och här har Bredal fram tills nu saknat en stark återförsäljare.

Han berättar vidare, att Bredal under de senaste åren har investerat mycket i teknologi och digitala lösningar. Kalk- och gödningsspridarna uppfyller kraven för precisionslantbruk, och det har varit avgörande för det nya samarbetet.

Hos Bredal ser man också en stor potential i avtalet.

- Vi har under flera år arbetat på att stärka vår position på den svenska marknaden. Med Gunnars Maskiner som återförsäljare har vi kommit ett bra steg i rätt riktning, säger Jacob Bangsgaard.

Konkret har Gunnars Maskiner redan beställt de första tre Bredal-gödningsspridarna med sektionskontroll och Isobus-uppkoppling, så de är klara för leverans till kund i höst.

Bredal har nu sex svenska återförsäljare med totalt 19 anläggningar.

 

Ytterligare information

Jacob Bangsgaard, försäljningsansvarig för Norden, Bredal A/S

Telefon: +45 88 34 93 36

jb@bredal.com

www.bredal.com

 

Jan-Erik Hovlin, försäljningschef, Gunnars Maskiner AB

Telefon: +46 7030 13646

jan-erik.hovlin@gunnarsmaskiner.se

www.gunnarsmaskiner.se