SALTNING TIL TIDEN KRÆVER DRIFTSSIKKERHED

Når der i vintersæsonen skal bekæmpes sne og is på veje, parkeringspladser, ved hospitaler, virksomheder mm. er der behov for en stor kapacitet og driftssikkerhed. Hos Snevagten, der har en række entrepriser med snerydning og saltning over hele Danmark, er de meget beviste om, hvilket udstyr deres underleverandører har, fortæller Christoffer Gade.

- Jeg skal overholde mine aftaler med kunderne, så jeg kigger på mine leverandører og ser på hvad de har af udstyr, siger Christoffer Gade fra Snevagten.

Blandt andet skeler han kraftigt til, hvilke saltspredere de arbejder med, og en klar favorit er Bredal. Driftssikkerheden og evnen til at klare store arealer på kort tid er nemlig afgørende, uddyber han.

Se alle Bredal's saltspredere her.

Ingen klumper med SGS-saltspreder

Christian Mejnertsen er en af Snevagtens entreprenører, og som udfører vinterarbejde på flere hospitaler i hovedstadsområdet. Han har tre Bredal SGS-saltspredere, to med 2000 liters tank til salt og en med 1500 liter. Traktorerne med snerydningsudstyr og saltspredere pendler mellem opgaverne i København og basen i Holbæk. Det gav problemer gerne med, at saltet kittede sig sammen og det gav problemer med stop i saltningen.

- Vi fylder saltsprederen hjemmefra og det gav tidligere problemer med, at saltet blev presset sammen og stoppede for tilførslen af salt. Med Bredal-sprederne har vi aldrig haft problemer med klumper og andet, der blokerede for saltspredningen, siger Christian Mejnertsen.

SGS-saltsprederne er konstrueret med et gummibånd, som sikrer en præcis og jævn fremførsel af saltet til spredetallerknerne og uden, at eventuelle klumper fører til stop.

Saltspreder med kapacitet til en hel dag 

Bredal-saltsprederne er konstrueret med to tallerkner til spredningen af saltet. Dermed sikres at saltet spredes i et meget tyndt og jævnt lag. Det er med til at reducere forbruget af salt, uden at gå på kompromis med glatførebekæmpelsen. Det er afgørende for, at Christian Mejnertsen har tilstrækkelig kapacitet.

- To af mine saltspredere har plads til 2 m3 salt. I praksis betyder det, at føreren har salt nok til en hel dags arbejde. Det er altafgørende, da vi har saltlager i Holbæk, og det vil være umuligt at skulle frem og tilbage til København samme dag for at læsse salt, siger Christian Mejnertsen.

Ifølge Christoffer Gade kalkulerer han normalt med, at en Bredal-spreder klarer det dobbelte areal i forhold til andre, når han laver tilbud.

Høj præcision er godt for miljøet

Christoffer Gade har en opfordring til kommunerne om at stille større krav til leverandørerne af snerydnings- og saltningsydelser i forbindelse med miljøet. Han fremhæver, at sprederne i dag er udstyret med computere, som giver en hidtil uset præcision hvor doseringen af salt er hastighedsbestemt, styring af spredebredde fra førerkabinen og præcis spredning til kant, hvilket er med til at skåne træer og grønne område.